Zamyšlení a postřehy z mého okolí.

Ty seš ale debil

6. 6. 2012 18:42
Rubrika: Nezařazené

Před několika dny jsem jela v trolejbuse. Na jedné zastávce nastoupila maminka s malým, asi pětiletým, chlapečkem. Nejdříve se chvíli bavili o škole a pak se ho maminka zeptala na kartičky, které chlapeček sbírá (kartičky zvířátek ze Zoo, které děti sbírají do alba, dostanou v Albertu či Bille). Chlapeček hlásí: "Ano, maminko, hráli jsme si." "A líbily se ti ty nové kartičky, které jsem ti koupila?" ptá se maminka. "Ano, byly moc krásné." "A vyměnil jsi s dětmi kartičky, které už máš?" vyzvídala dále maminka. "Ano, některé jsem vyměnil, ale Tadeášek neměl žádnou kartičku a byl moc smutný a mně ho bylo líto, tak jsem mu nějaké dál." Říkal to tak něžným a pokorným hlasem, že jsem se až rozplývala a čekala jsem, že to samé udělá i jeho maminka. To se ale nestalo, úplně se jí změnil hlas a na chlapečka skoro křičela: "Ty seš ale debil! Proč to děláš? Myslíš, že tobě někdo někdy v životě něco zadarmo dá? Ty ses zbláznil!" Na což chlapeček jenom řekl: "Ale mně ho bylo líto..." Zuřící matka pokračovala: "Tak a už ti nikdy nic nekoupím."

Vyšla jsem z trolejbusu a měla skoro slzy na krajíčku. Říkala jsem si, jakým jsou pro nás malé děti vzorem, jak bychom si jich měli vážit a jak je potřeba je vést správným směrem.

Zobrazeno 3109×

Komentáře

kacarovi3

Já pochybuji,že ten hoch ještě někdy toto udělá.Když už někomu něco dá,tak to mamince nikdy nepoví.To,co zažil z její reakce si bude dlouho pamatovat a bude mu to deformovat osobnost.Celý život ho bude provázet strach z reakcí matky,bude žít ve stresu z ní,onemocní a možná i umře.Takové matky by neměly mít děti.

Elenwen

Vměšovat se do cizích věcí není dobré, ale v tomhle případě bych se asi neudržela a mít po ruce třeba nějakou čokoládu, šla bych matce názorně předvést, že nemá pravdu... :-( ach jo!

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio